Internettmarkedsføring & SEO tjenester. Ring + 47 922 88 202
toppbilde for siden om markedsføring via nettkataloger og gratiskataloger
 

Markedsføring: Nettkataloger & Gratiskataloger - Nettkatalog jungelen

Oppføringer i nettkataloger og gratiskataloger i Norge kan være en dyr og lite effektiv affære. Det er i orden å være listet i noen nettkataloger slik at folk kan finne telefonnummeret ditt, men når du får telefoner fra selgere (som er ansatt i nettkatalog selskapene) som vil at du skal kjøpe listinger for 20.000 til 100.000 kroner burde du si nei. Det er det ikke verdt. Og vi kan fortelle deg hvorfor...

Mange tror at man må være listet på så mange norske nettkataloger som mulig for å bli funnet på nett. Dette er ikke tilfellet. Vi lever nå i en digital tidsalder hvor den største bolken av forbrukere har forflyttet seg til søkemotorer fra fysiske oppslagsverk (som for eksempel Telefonkatalogen og GuleSider), og faktisk også deres respektive nettadresser.

Undersøkelser viser at så lite som 1-2% av trafikken til nettsteder kommer fra kataloger. Ergo; ikke bruk tid og penger på kataloger, invester heller i eget nettsted og søkemotoroptimalisering. Katalogbransjen er en utdøende bransje og dette er de selv også fullstendig klar over.

På nettstedet ditt vil kunder og prospekter finne mye mer informasjon om deg og dine produkter enn i en listeoppføring. Dessuten blir katalogoppføringer mindre og mindre viktige for søkemotorer. Dette på grunn av at det er så mange andre nettsteder som tilbyr så mye mer verdi for sluttbrukerne, og dette fører til at nettkatalogen blir presset ut av førstesiden på søkemotorene.

Det kommer altså lite trafikk til ditt nettsted fra nettkataloger / gratiskataloger, og vi er enige om at det ser mørkt ut for katalogenes fremtid. MEN kataloger kan brukes til noe annet... Nemlig søkemotoroptimalisering, men her må man passe på at katalogene man skal bruke har en så kalt SEO verdi (søkemotoroptimaliserings verdi).

I Norge har man ca. 70-100 nettkataloger man kan liste seg opp under og de fleste katalogene har meget dårlig SEO verdi. Men 20 av disse er verdt å bruke tid på (og disse er faktisk gratiskataloger).

Her har du tre eksempler på dårlige nettkataloger du burde holde deg langt vekk i fra dersom du tenker optimalisering og SEO verdi: ABC Startsiden, GuleSider og Nettkatalogen.no. Og her er tre eksempler på bra nettkataloger som tilbyr god SEO verdi: Startguiden, Bedriftsdatabasen og Purehelp.

Dersom du har et produkt eller en tjeneste som du tilbyr til det internasjonale markedet (og ønsker å optimalisere for dette) vil saken stille seg ganske annerledes.

På den internasjonale arenaen har vi mange tusen kataloger, og her er det også mange med god SEO verdi. Går vi internasjonalt kaller vi denne teknikken (markedsføring via nettkataloger) for "Web Directory Marketing". Det eksisterer både gratis- og betalingskataloger utenlands også og den mest kjente er Open Directory.

Her er to eksempler på utenlandske nettkataloger du kan liste ditt nettsted under: DMOZ & Yahoo! Directory. Og dersom du har en blogg du ønsker å legge til et directory vil Bloggernity være et godt valg.

I utenlandske nettkataloger er det ikke så viktig om ikke ditt telefonnummer blir listet, her er det altså linker som betyr noe for oss. Disse linkene er verken super-viktige eller relevante for nettstedet ditt, men vil fungere som støttelinker. Et nettsted skal ikke bare ha innkommende relevante kvalitetslinker, det vil se unaturlig ut for søkemotorene og dette kan man faktisk straffes for. Og i verste fall bli fjernet fra sine respektive plasseringer. Så et stikkord vil være diversifisering.

Problemet med nettkataloger, gratiskataloger og directory markedsføring, som med så mye annet, er at dette er en tidkrevende affære. Dessuten vet de færreste om hvilke kataloger og hvilke av de tusenvis av "Directorys" man burde eller kan liste seg på. Det er her vi kommer inn i bildet slik at du kan tenke på driften av ditt selskapet, og vi tar oss av internettmarkedsføring og søkemotoroptimalisering for deg.

 Konsulentum.no kan hjelpe deg med det
meste av din internettmarkedsføring,
søkemotor optimalisering og
merkevarebygging på nett.
Sammen legger vi din
online strategi.
Kontakt oss
i dag.